Bericht 27-sept-2011
 
 

Upload controle via de checksum

Alle bestanden die worden verstuurd van de server van de klant naar de backup server van Backup-Connect worden gecontroleerd middels een checksum. Een checksum is een controle waarbij voor en na het versturen van de data een resultaat wordt berekend (compacter dan de gegevens zelf) en de twee resultaten worden vergeleken. Wanneer de twee resultaten niet gelijk zijn, wordt het bestand opnieuw verstuurd tot het bestand compleet en zonder fouten is verstuurd.

Een checksum is nodig omdat de data eerst lokaal wordt versleuteld middels een AES encryptie en hierdoor is de data niet meer leesbaar op de backup server. Het is een controle dat er voor zorgt dat alle bestanden altijd goed en compleet worden verstuurd en zo worden opgeslagen op de backup servers. Dankzij de extra CRC check weet u ook zeker dat uw data na lange tijd nog steeds goed op de server staat.

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl

Probeer de online backup dertig dagen gratis.

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.

 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be
www.backup-connect.com