Bericht 08-februari-2012
 
 

Richtlijnen internetverbinding voor een online backup

De online backup wordt gemaakt via de internetverbinding van de klant. Om te zorgen dat er een internetverbinding voor de klant beschikbaar blijft en de backup goed blijft lopen, hanteert Backup-connect de volgende richtlijnen:

Een 1Mb upload (standaard internetverbinding) kan ca. 12GB ongecomprimeerde data per 24 uur vesturen (6GB na compressie over een SSL verbinding).

Wanneer er een backupwindow is van 20.00 tot 08.00, kunnen er per dag dus 6 GB aan wijzigingen gemaakt worden. Gezien de gebruikte technieken als Incremental backup (alleen de nieuwe bestanden) en In-File Delta (alleen de wijzigingen in de gewijzigde bestanden) zullen hier weinig bedrijven aan komen. Voor de meeste bedrijven is een 1Mb verbinding dus voldoende. Wanneer er veel data is bij de klant, kan deze ook initieel op een harde schijf worden aangeleverd.

Wel adviseren wij in het weekend een volledige Exchange database backup te maken. Deze start dan om 20.00 vrijdagavond en heeft dan tot 08.00 maandag de tijd om te voltooien (60 uur). Met een 1 Mb upload kan er dus een database verstuurd worden van ca. 30 GB. Dit is eigenlijk de belangrijkste factor voor het bereken of de internetcapaciteit voldoende is.

Wanneer een klant een andere upload heeft, kunnen de bovenstaande richtlijnen worden vermenigvuldigd met de bovenstaande richtlijnen.

Let er op dat de daadwerkelijke snelheid van een klant lager kan zijn dan de afgenomen snelheid. Bij twijfel adviseren wij de snelheid te meten via www.speedtest.net. Selecteer hier een server in Amsterdam.

Wanneer een klant een snelle internetverbinding heeft, kan Backup-Connect de upload van de backup afknijpen op een afgesproken limiet, bijvoorbeeld de helft van de beschikbare capaciteit. Hierdoor blijft er voldoende capaciteit over om ’s avonds ook de server beschikbaar te hebben voor werken vanuit huis.

Wat te doen bij twijfel? Test het live. Neem een proefabonnement. Wanneer een klant met meer dan 30GB wil testen kan dat, bel ons dan even op 036-722 28 30.

Probeer de online backup: dertig dagen gratis

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl, www.onlinebackup.nl, www.online-backup.be

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.

 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be
www.backup-connect.com