Bericht 26-sept-2011
 
 

In-File Delta backup

De In-File delta is een methode om een online backup op een zo efficiënt mogelijke manier te doen. Dankzij In-File delta worden enkel de wijziging binnen een gewijzigd bestand meegenomen in de volgende backup.

Hoe het werkt:

Een bestand wordt opgedeeld in kleine blokjes, zeg 1.000. Wanneer een bestand wordt herkend als nieuw of gewijzigd, gaat deze mee in de volgende backup. Er wordt gekeken wat het verschil (Delta) is ten opzichte van de vorige versie. Bij een nieuw bestand is dit verschil 100%. Het gehele bestand gaat dus mee in de backup. Dit is het ‘bronbestand’.

Wanneer een bestand wordt gewijzigd, is het verschil vaak minimaal. Stel u heeft een Word document van 50 pagina’s en voegt hier later één pagina aan toe. Van de 1.000 blokjes zullen er een paar wijzigen (b.v. in de indexpagina) en er zullen er een paar bijkomen (de nieuwe pagina). Zeg  voor de wijziging veranderen er 25 blokjes en voor de nieuwe pagina  25 blokjes.

De twee versies zijn nu los van elkaar 1.000 en 1.025 = 2.025 blokjes groot. Maar dankzij de In-File delta techniek is het totaal 1.000 en 25 voor de nieuwe pagina en 25 voor de wijzigingen  = 1.050 blokjes.  De In-File Delta heeft zelf de intelligentie om hiermee weer twee ‘originele’ versies van de documenten te maken, dus van 1.000 en van 1.025 blokjes. Dit bespaard dus 97,5% ten opzichte van het versturen van de losse 2 bestanden.

De door Backup-Connect gebruikte In-File Delta systeem is de meest geavanceerde ter wereld. Doordat deze In-File Delta gaat op ‘Blok’ niveau en niet op ‘Bit’ niveau kan de In-File Delta techniek snel de In-File Delta berekening maken. Tevens maakt het, bij meer dan 50% wijzigingen ten opzichte van het bronbestand, weer een nieuw bronbestand aan. Dit zorgt ervoor dat data ook weer snel hersteld kan worden in iedere voorgaande versie.

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl

Probeer de online backup dertig dagen gratis.

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.

 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be
www.backup-connect.com