Bericht 21-sept-2011
 
 

De nadelen van de tape backup

De tape backup is het MKB nog steeds de meest gebruikte backup methode. Backup-Connect is van mening dat binnen een paar jaar de tape Backup in het MKB echt is uitgestorven. Met name in Nederland, het land wat van oudsher het beste omgaat met het maken van de backup.

Hier de belangrijkste nadelen van de tape backup op een rij:

1. De tape backup is een handmatig proces. Niets is zo foutgevoelig als de mens. Een van de meest voorkomende problemen is dan ook dat de backup niet regelmatig wordt gemaakt.

2. Tape streamers hebben bewegende onderdelen. Met andere woorden, ze slijten en gaan dus kapot. Tape steamers zijn voor een relatief groot deel verantwoordelijk voor de ICT support (kosten). Alhoewel tape streamers financieel in 3 jaar worden afgeboekt, gaan ze technisch vaak maar twee jaar mee.

3. Tape streamers innoveren en veranderen van formaat tapes. Zo kan het gebeuren dat u na een brand wel netjes uw backup tapes hebt, maar er geen juiste tape streamer meer voorhanden is. Klinkt gek, maar gebeurd regelmatig.

4. Tapes gaan vaak mee in de brand. Omdat ze niet buiten het kantoorpand worden opgeslagen.

5. Tapes slijten en verliezen kwaliteit. Tapes moeten dus op tijd vernieuwd worden.

6. Uw data groet, tape streamers niet. Wanneer u een succesvol bedrijf heeft en dus meer data gaat opslaan, kan het zijn dat u uit de backup capaciteit loopt.

7. Tape streamers zijn duur. In aanschaf, in onderhoud (denk ook aan software updates) en in gebruik (gemiddeld een uur per week, is bijna 1,5 week per jaar).

Wat is het alternatief? Wij zijn van mening dat de online backup van Backup-Connect alle bovenstaande nadelen wegneemt.

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl

Probeer de online backup dertig dagen gratis.

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.

 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be
www.backup-connect.com