Persbericht 11-aug-2011
 
 

Crisis zorgt voor enorme toename server crashes

ALMERE, 11-08-2011 -- Backup-Connect, online backup provider voor het MKB signaleert dit door de enorme toename van het herstellen van data binnen het MKB. De laatste drie maanden zijn de aanvragen van een noodherstel vervijfvoudigd. Bij een noodherstel wordt de belangrijke data van de klant, die gemaakt is middels een online backup, binnen 4 uur op een harde schijf bij de klant aangeleverd. Dit is nodig wanneer data door een crash op de server van de klant niet meer leesbaar is. De vermoedelijke oorzaak is de economische crisis, waardoor hardware niet op tijd wordt vervangen.

Dankzij de online backup wordt een exacte kopie van de onvervangbare data van de klant iedere dag automatisch veilig buiten het kantoorpand opgeslagen in het datacenter van Backup-Connect. De data is met één druk op de knop weer beschikbaar voor de klant. Wanneer er echter veel data moet worden hersteld, zoals bij een crash, kan het sneller zijn om dit via een noodherstel te doen. De data wordt dan binnen enkele uren aangeleverd op een harde schijf. Deze kan direct worden ingelezen in de nieuwe server. De klanten kunnen zo snel weer verder. Zo blijft de schade voor de klanten tot een minimum beperkt.

Hilco de Roo, Commercieel directeur van Backup-Connect: “Het is goed dat wij de data binnen enkele uren voor de klanten kunnen herstellen, maar het blijft belangrijk dat klanten hun hardware goed blijven onderhouden. Omdat bij een online backup alle fouten binnen een systeem gesignaleerd worden, zien wij al vaak voor een crash dat het binnenkort fout gaat. Dit heeft, dankzij de samenwerking met onze partners, al vele systemen preventief gered. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maar als het fout gaat, kunnen we gelukkig altijd de data weer snel aanleveren.”

Over Backup-Connect
Backup-Connect is opgericht in 2002 en levert Backup-as-a-Service. Backup-Connect maakt het ICT bedrijven en ISP's eenvoudig de best mogelijke online backup aan te bieden aan hun klanten. Backup-Connect maakt gebruik van de geavanceerde backupsoftware de 'Backup-Connect Manager' en heeft via haar eigen data center directe verbindingen met de Amsterdam Internet Exchange. Backup-Connect biedt al haar Partners toegang tot de eigen ontworpen partner-portal en is PCI gecertificeerd. Dagelijks wordt de beveiliging getoetst door McAfee Secure. Backup-Connect heeft een uitgebreid netwerk van meer dan 650 partners en is actief in 20 landen. Voor meer informatie: www.backup-connect.nl

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl of www.onlinebackup.nl 

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.


 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be