Bericht 18-sept-2011
 
 

Backup-Connect versleuteling: alleen het veiligste is veilig genoeg.

Backup-Connect gebruikt voor de versleuteling van de backupbestanden de Advanced Encryption Standard, de AES-256 encryptie. AES is een breed toegepaste encryptie standaard. Onder andere de Amerikaanse National Security Agency  (NSA) gebruikt het voor het versleutelen van staatsgeheimen. Onderzoekers hebben al jaren geprobeerd kwetsbaarheden in AES bloot te leggen en er zijn tot nu toe geen serieuze gaten in het encryptie-algoritme geschoten.

Is AES te kraken? In theorie is alles mogelijk. Maar het aantal vereiste berekeningen bedraagt 8 met 38 nullen. Zelfs een biljoen computers die ieder een miljard sleutels per seconde kunnen nalopen zouden circa twee miljard jaar nodig hebben om de juiste AES sleutel te kraken.

Voorbeeld uit de praktijk: het Wikileaks Insurance document is versleuteld in AES-256. Hier is de Amerikaanse overheid al maanden mee bezig met man en macht om dit te kraken. En zelfs met alle supercomputers die zij ter beschikking hebben is dit nog niet gelukt.

De Backup-Connect Online Backup Manager verstuurt nooit uw versleutelcode over het internet. Deze blijft altijd lokaal. Backup-Connect is niet in het bezit van uw versleutelcode. Zorg dus dat u uw versleutelcode altijd veilig buiten uw katoor bewaart. Zo bent u de enige die toegang heeft tot uw data.

Probeer de Backup-Connect Server-backup: www.dertigdagengratis.nl  

Voor meer informatie: www.backup-connect.nl of www.onlinebackup.nl

Naar het Perscentrum

© Backup-Connect International B.V. – Backup-Connect is een geregistreerd handelsmerk - HR -

Vergeet niet dat het zonder toestemming gebruiken van andermans teksten van het web van slechte manieren getuigt en een schending van het auteursrecht kan inhouden.

 
 
Backup Connect  

Backup-Connect International B.V.
NL: 036-711 28 30
BE: 02-80 80 50 6
www.backup-connect.nl
www.backup-connect.be
www.backup-connect.com